Fulkultur

Fulkultur

Fulkulturbloggen

Fulkultur är en motsats till finkultur. Det är väl ungefär vad bloggen är öppen för. Bloggar är fulkultur!

Dags för lite fullkultur

FulkulturPosted by NickeDacke Fri, October 24, 2008 23:57:18

Problemet med att ge sig på att kritisera att en del personer tycker sig kunna avgöra vad som är fin- respektive fulkultur är att man själv tvingas in och göra samma sak om man börjar kritisera andras bedömningar. Det är då det är skönt att USA finns.

Har just kommit hem från Egypten. Faraoner! Mumier! Pyramider! 4500 år gamla magbakterier. I morgon tänker jag klä ut mig till en mumie för att föra USA's 50-åriga eller så Halloweenkultur vidare. Helt plötsligt känns det lite lättare att sålla i de olika kulturlagren. Jag får lägga ut ett par bilder från denna kulturyttring om ett par dagar.

Flipprar lite bland TV-kanalerna. Nyinspelning av Apornas planet. Heja USA. Något program där några står och spöar upp varandra i en bur... Heja USA. Jag vill inte lägga någon värdering i om det är sämre eler bättra men det känns lite ytligare än att lägga ner 30 - 40 år på att låta resa en pyramid över sig.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by G´Day Mate Sat, August 01, 2009 12:01:46

När man talar kultur, fin eller ful, kommer man alltid osökt in på vår vän Thorsten. Jag har följande färska anekdot från min vännina som höjer kulturarvet denna vecka:

Min kusin - 24, blond och toppig - var på visfestival i veckan. Thorsten uppträdde. http://www.kragga.se/erbjudande.asp/id/5015/erbjID/76380/

Efteråt i vimlet:

Thorsten: Tjenaaaaa, visst hade det här inte varit nånting utan mig?!
Min unga, toppiga kusin: Ehh...ursäkta?
Thorsten: Ja, jag står ju för kvaliteten här.
Min kusin: Jaha....
Thorsten: Kan du bjussa på en öl?
Min kusin: Eeh... du, jag ska nog gå nu.
Thorsten: Jäääääääääävla trist. Vi som hade så trevligt.